Other versions: [English]  
  
chat4all logo (21429 bytes)
  Over Chat4all
  Welkom
  Hoe kan ik chatten?
  Het Netwerk
  Documentatie
  Handleiding
  Chat4all Wiki
  Vraag & Antwoord
  Registreer een chatkamer
  Plaats een chat op jouw site
  Diensten
  Webchat
  Online Status Indicator
  Channel Logging Service
  Kanaal Gebruikerslijst (Dienst)
  Shoutbox Service
  Extra's
  Kanalen Lijst
  Chat4all Forum
  Chat4all Statistics
  Handige links
  Contact info
  Support Systeem
  Adressen
  Chat4all Team
 
  Shoutbox

 
  Doneren?
 

Support chat4all door het maken van een donatie via PayPal. Elk bedrag, hoe klein ook, is meer dan welkom :)

Donaties worden gebruikt voor het bekostigen van de servers waar onze diensten op draaien.

  
 
 
 
 

 

 

 

                       

   
Ga via IRC met: irc.chat4all.org op poorten 6666-6669 en 7000
Plaats een chat op jouw website

Note: Voor vragen of opmerkingen over de chat, open een ticket in ons support systeem, of zoek ons op de chat. Wij zijn normaal gesproken te vinden op de chat in kamer #help.

Het is mogelijk om een chatbox op je website te plaatsen en zodoende vanaf je site bezoekers in je chatkamer te ontvangen. Hoe dit in zijn werk gaat staat hieronder beschreven.

Note: Middels het volgen van de instructies op deze pagina is alleen de HTML code te genereren, welke je op je website kunt plaatsen. Dit is een proces wat los staat van het registreren van een chatkamer op onze server. Om je chatkamer ook op de server veilig te stellen (dus eigenaar van de chatkamer worden), kun je de instructies volgen op: "Registreer een chatkamer". Chatkamer registratie is uiteraard ook gratis.

Bij het registreren van je chatkamer die je dezelfde kamer naam te gebruiken als in het formulier hieronder.

Aan de hand van het formulier op deze pagina kun je het uiterlijk van de chatbox tot op zekere hoogte zelf aanpasen. Er wordt code gegenereerd die je op je website kunt plaatsen. Je kunt de gegenereerde code zelf aanpassen (bijv. het uiterlijk van de login box) indien je kennis hebt van html, maar we geven daar geen support op.

De items die aangepast kunnen worden zijn aangegeven in de onderstaande afbeelding. De kleuren die in dit voorbeeld gebruikt zijn, zijn de standaard kleuren en zijn op een aantal punten aan te passen.

Dit is versie 1.5.2 (uitgebracht in oktober 2006) van onze java-script-chat. We verwachten niet dat er nog bugs in zitten, maar het kan uiteraard nog steeds voorkomen. We hopen dat je een gevonden bug aan ons wil melden via het "webchat support forum" en stellen het op prijs als je ons ideeŽn stuurt (zoals bijv. een extra smiley set). Het script wordt nog verder ontwikkeld. Nieuwe releases van het script zullen gewoon compatible blijven met voorgaande versies.

Veranderingen sinds versie 1.0:

 • Spaties in chatkamer namen worden nu automatisch veranderd naar "-". Dit, omdat de server geen spaties ondersteunt in kamer namen.
 • Webmasters kunnen nu kiezen tussen 3 smiley setjes.
 • Chatters kunnen nu kiezen tussen 3 scherm groottes. Het grootste scherm neemt bijna een compleet 1024*768 scherm in beslag.
 • De menu's boven in het chatscherm zijn aangepast zodat iets langere kamernamen niet langer resulteren in het in beslag nemen van 2 menuregels.
 • 1.5.2: Nieuwe jpilot chat software toegevoegd. Deze versie komt met de volgende verbeteringen:
  • Meerdere channels (chatkamers) - Vanaf deze versie kunnen chatters meerdere kamers tegelijk bezoeken. Dit betekent dat je vanaf nu niet langer een kamer moet verlaten om een andere kamer binnen te kunnen gaan. Alle open kamers zijn zichtbaar in het deel van het chatscherm waar ook de lijst van users staat. Maar 1 kamer kan tegelijk actief zijn, maar wanneer er iemand in een andere kamer waarin je zit wat zegt, dan knippert er een sterretje voor de naam van die kamer.
  • Opslaan naar clipboard - Mensen vragen ons al enkele jaren waarom het niet mogelijk is om de tekst van het chatscherm op te slaan. Deze nieuwe versie van jpilot heeft die optie eindelijk. Om iets op te slaan selecteer je de regels die je wil opslaan en kopieer het.
  • Op links klikken - Vanaf nu kun je op links klikken zonder dat je chatscherm overschreven word. Wanneer je op een link klikt, wordt een nieuw scherm geopend.
  • DCC file transfer - Vanaf nu is het mogelijk om via het DCC protocol bestanden te sturen naar een andere gebruiker. De gebruiker kan dit doen door op een andere gebruiker te klikken en dan via de rechter muis knop de bestand versturen optie aan te klikken. Hoewel dit een mooie optie is, is het wel raadzaam om niet zomaar bestanden te accepteren van mensen die je niet kent en die ook niet eerst gemeld hebben dat ze iets willen versturen. Als extra beveiliging worden bestanden automatisch voorzien van een andere extensie, zodat ze niet direct te starten zijn.

Note: Sommige chatters kunnen Javascript errors krijgen na het laden van het chatscherm. Dit wordt hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door Microsoft Virtual Machine in Windows XP. Dit besturings systeem wordt niet langer geleverd met Virtual Machine en onze java chat software ondersteunt het ook niet langer.

Om dit op te lossen heb je de Java Runtime software van SUN nodig (de meeste mensen zullen dit al geinstalleerd hebben). Deze software kan worden gedownload vanaf de volgende link:

http://www.java.com/en/download/windows_ie.jsp 

 

 Chatkamer code generator v1.5:
 Pagina Titel :  
 Tabel Titel :  
 Tabel Titel Kleur :  
 Tabel Kleur Binnen :  
 Chat Achtergond Kleur(RGB) :  ,,
 Tekst grootte :  
 Taal :  
 Smiley set 1 :   :):D;):P:(>:[<:0<:):*:o):´(B)%|:|
X(:s:9|°=)8|O:):/
 Smiley set 2
  (Note: deze set heeft meer smileys
  dan er hier zichtbaar zijn)
:   :) :D ;) :( :@ :o :$ :)~ :o) :'( ::) (h) >:@
X( :/ [cloud] [alien] [sorry] [whoohoo] O:) [eureka]
 Smiley set 3
  (Note: deze set heeft meer smileys
  dan er hier zichtbaar zijn)
:   :) :D ;) :P :( :\@ :o :\$ :-S :-| :\'(
(h) (U) (L) ({) (}) kiss (K) (E) (F) (W) (Y) (N)
 Chatkamer naam (zonder #) :  

 


Copyright © 2000-2015 Chat4All.Org